Miód Rzepakowy 400g zbiór 2024
Opis
MIÓD RZEPAKOWY - jest miodem wiosennym, bardzo popularnym w naszym kraju. W postaci płynnej jest prawie bezbarwny, lekko słomkowy lub jasnożółty z zielonkawym podbarwieniem. Bardzo szybko się krystalizuje, przyjmując mazistą ("smalcowatą") konsystencję oraz biało-kremową barwę. Jego zapach przypomina woń kwiatów rzepaku. Zbierany był na przełomie maja i czerwca. Trzeba go przechowywać w szczelnie zamkniętych szklanych naczyniach, gdyż bardzo chłonie wilgoć.
POMOCNY PRZY
- Stosowany głównie przy schorzeniach płucnych i sercowych.
- Zaparciach, przy schorzeniach wątroby, nerek i przewodu moczowego.
- alergie, katar sienny, ogólnoleczniczy.
- Ze względu na dużą zawartość glukozy wchłania się od razu z przewodu pokarmowego do krwi .
SPOSOBY PODAWANIA I DAWKOWANIE
Najczęściej w przypadkach chorób serca i naczyń przyjmuje się 1-2 łyżki stołowe miodu 3 razy dziennie, po rozpuszczeniu w 1/2 szklanki ciepłej wody. Zakładając, że 1 łyżka miodu waży średnio 20 g, odpowiada to 60-120 g dziennie. Najlepiej jest przyjmować miód na godzinę przed lub godzinę po posiłku. Czas trwania leczenia wynosi przeciętnie 6 tygodni.