Producent
Cena
-
od
do
Miody naturalne
Miody polskie – naturalna słodycz od ręki
Właściwości naturalnych produktów są bezdyskusyjne. Obecnie jesteśmy zasypywani sztucznymi substancjami i niezdrowymi dodatkami do żywności – na sklepowych półkach często próżno szukać czegoś, co jest w pełni wartościowe i prawdziwe. Podobnie wygląda to z miodami. W sklepach i marketach nierzadko spotkać można sztuczne warianty, w których nie znajdziesz tylu składników odżywczych. Warto zatem postawić na prawdziwe miody – nikogo nie trzeba chyba przekonywać o ich wartości. Miody, które znajdziesz w tej kategorii, są wytwarzane naturalnie, a dzięki temu, że nasza pasieka jest wędrowna, możemy poszczycić się bogatym asortymentem – dostępnym na wyciągnięcie Twojej ręki!
Miody z pasieki – dlaczego są zdrowe?
W pasiekach miody wytwarzane są w naturalny sposób, czyli przez pszczoły. Dzięki ich wytężonej pracy możemy korzystać z dobroci tego słodkiego nektaru. Nie bez powodu nazywany jest “płynnym złotem”. Bogactwo witamin i składników odżywczych, jakimi charakteryzują się prawdziwe miody, sprawia, że znajdują swoje zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Miód znany jest ze swoich prozdrowotnych właściwości, za sprawą których uważany jest za naturalny antybiotyk. Ze względu na to, że miody działają nawilżająco i odżywiająco, chętnie stosowane są w pielęgnacji. Są nie tylko zdrowe, ale i pyszne!
Prawdziwe miody – dlaczego warto je wybrać?
Dobrodziejstwo miodów jest doceniane przez wszystkich koneserów pysznych smaków i zdrowych, naturalnych produktów. Tańsze, dostępne w marketach sztuczne miody nie mogą poszczycić się takimi właściwościami, za jakie kochamy prawdziwe dary ula. Miód z pasieki to zdrowa alternatywa dla cukru, a jego sztuczny odpowiednik – niestety wprost przeciwnie. Dlatego też zamów miód, w którego smaku zakochasz się od pierwszej chwili! W naszej ofercie znajdziesz miody, które z pewnością spełnią wszystkie Twoje oczekiwania.
Miód akacjowy – dla kogo będzie najlepszy?
Miód akacjowy powstaje z kwiatów robinii akacjowej. Jego jasna, kremowa, a czasem nawet przezroczysta barwa, jest tak delikatna, jak sam kwiat akacji. To niezwykle płynny produkt, z którego chętnie skorzystasz, zastępując nim cukier lub słodzik do ulubionej herbaty, deserów i dressingów. Na jego bazie robi się także nalewki i syropy. Ten wariant miodu działa wzmacniająco i ma zbawienny wpływ na układ pokarmowy.
Miód gryczany – jeden z najlepszych
Ciemna barwa o nieco ostrzejszym smaku – to właśnie miód gryczany. To jedna z najbardziej wartościowych odmian, która powstaje z gryki zwyczajnej. Miód gryczany jest bardzo chętnie wykorzystywany jako dodatek do deserów i napojów. Co więcej, znajduje zastosowanie w kosmetyce – jego właściwości nawilżające i bogactwo witamin skłaniają do użycia go jako maseczki na twarz lub nawet przy depilacji!
Miód faceliowy – wzmocnij się!
Miód faceliowy pozyskiwany jest z kwiatów facelii. Jasnożółta barwa, drobnoziarnista konsystencja i delikatny, acz lekko kwaskowaty smak – to zdecydowanie wyróżnia ten rodzaj miodu na tle innych. Poza wybitnymi walorami smakowymi odznacza się niekwestionowanymi właściwościami prozdrowotnymi. Obniża ciśnienie krwi i działa kojąco na zmęczony wysiłkiem fizycznym organizm. Miód faceliowy wspiera także układ pokarmowy.
Miód nawłociowy i miód lipowy – naturalne antybiotyki, które musisz mieć
Kwiat nawłoci i ciężka praca pszczół to czynniki, które dają nam korzyść w postaci miodu nawłociowego. Ten żółto-bursztynowy specjał charakteryzuje się najsilniejszymi wśród miodów właściwościami, które decydują o tym, że uznawany jest za naturalny antybiotyk. Znacząco wspomaga działanie układu krwionośnego, a także pokarmowego. Łagodzi objawy infekcji, dlatego też miód nawłociowy powinien być w Twoim domu cały czas! Miód lipowy ma podobne właściwości, a dodatkowo działa przeciwgorączkowo.
Miód rzepakowy – wspomaga leczenie w smaczny sposób
Cierpisz z powodu częstych stanów zapalnych układu moczowego? Sięgnij po miód rzepakowy! Jego charakterystyczny smak od razu skojarzy Ci się z wielkimi polami rzepaku – jest odświeżający i bardzo aromatyczny. Ten rodzaj miodu polecany jest także osobom, które borykają się z chorobami układu pokarmowego – łagodzi stane zapalne. Jest też świetnym wyborem, kiedy chcesz zapobiegać miażdżycy. Po prostu musisz go mieć w swojej kuchni!
Miód wielokwiatowy – odporność w pysznym wydaniu
Szukasz skutecznej metody na wzmocnienie swojej odporności? Spróbuj naturalnych sposobów i sięgnij po miód wielokwiatowy. Jego zapach, smak i kolor są zależne od tego, z jakiej mieszanki kwiatów został wytworzony oraz jaka była wówczas pora roku. To niezwykłe, prawda? Zaleca się, by spożywać miód wielokwiatowy w okresach przeziębień i grypy.
Miód wrzosowy i miód z maliny leśnej – niespotykane dary pszczół na wyciągnięcie ręki
Czy wiesz, że istnieją takie rodzaje miodów, które można określić miodami klasy premium? Taki właśnie jest miód z maliny leśnej i miód wrzosowy. Ten pierwszy jest rekomendowany do stosowania podczas infekcji górnych dróg oddechowych – działa także przeciwgorączkowo i napotnie. Wrzosowy natomiast, poza bogactwem witamin, odznacza się działaniem antyseptycznym, dzięki któremu organizm szybciej radzi sobie z infekcjami. Spróbuj i zakochaj się we właściwościach miodów klasy premium!
Miód kremowany – konsystencja przyjazna każdemu
Miód ma zazwyczaj płynną konsystencję, która z czasem się krystalizuje i przybiera stałą, twardą postać. Istnieje jednak sposób na to, by był idealnie kremowy i nadawał się do smarowania. Jest to możliwie dzięki procesowi kremowania. W naszej ofercie znajdziesz miód kremowany, który pokochasz za wyjątkową konsystencję!